zaterdag 31 mei 2014

Boost your confidence challenge

Na de naturel beauty challenge is er weer een nieuwe challenge: de boost your confidence challenge. Ga deze uitdaging aan als je je wat zelfverzekerder wilt voelen. Dit zijn de opdrachten:

1. Stop focussen op je gebreken, maar kijk naar je talenten. 

Als je je alleen focust op de dingen die je niet kan, ga je alleen maar denken dat je niks kan. Maar er zijn zoveel dingen die je wel kan. Focus je daarop. Weet je nog niet waar je talenten liggen? Ontdek ze. Probeer van alles uit. Het maakt niet uit als je iets niet kan, want niemand is perfect. Je komt vanzelf achter waar jij goed in bent en wat je leuk vindt om te doen.  

2. Let op je houding
Sta rechtop, voeten iets uit elkaar, schouders laag, borst vooruit en hoofd een beetje omhoog. Op deze manier sta je (letterlijk) stevig in je schoenen en kom je zelfverzekerd over. Blijf gedurende de dag op je houding letten. Als je met iemand praat, kijk hem of haar recht in de ogen aan. Dit laat zien dat je niet bang bent en de ander krijgt echt het gevoel dat je naar hem of haar luistert. Vind je het toch een beetje spannend om iemand aan te kijken? Kijk dan naar het voorhoofd. Voor de ander lijkt het alsof je in zijn ogen kijkt, maar dat doe je toch niet. 




















3. Vergelijk jezelf niet met anderen
Jij bent uniek. Als je jezelf met een ander vergelijkt, dan is dat appels met peren vergelijken. Op social media lijkt het leven van een ander wel zo mooi, maar niet alles is rozengeur en maneschijn. Iedereen doet zich zo mooi mogelijk voor naar de buitenwereld en dat is erg makkelijk gedaan op social media. In tijdschriften worden modellen zoveel gephotoshopt, dat ze bijna niet meer op zichzelf lijken. Het heeft dus helemaal geen nut om jezelf met anderen te vergelijken, het maakt je alleen maar onzeker. 


4. Leer loslaten
Wat er in het verleden is gebeurd, dat is gebeurd. Laat het los, laat het achter je. Als je dat niet doet, dan blijf je erover piekeren. Piekeren is een killer voor je zelfvertrouwen. Op die manier blijft het verleden je achtervolgen. 


Besteed elke week aan één opdracht. Kijk na vier weken nog eens naar alle opdrachten en probeer ze allemaal uit te voeren. Deze opdrachten zijn erg handig om in je hoofd te houden, ook na de challenge. Als je je ooit weer eens onzeker voelt, denk dan terug aan deze opdrachten. 

Bron foto: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten