vrijdag 2 mei 2014

De zonnegroet

Deze variant van de zonnegroet is een makkelijke yoga-oefening om de dag te beginnen. De zonnegroet is namelijk oorspronkelijk een ochtendritueel, waarbij je de opkomende zon groet, die energie en warmte op aarde komt brengen. Als je de oefening rustig uitvoert, werkt het prima als een meditatie. Volg deze stappen voor de zonnegroet:
1. Sta recht op. Het liefste in de richting van de opkomende zon en het is nog beter als je de zon kan zien. Zet je voeten bij elkaar en sta ontspannen (schouders los). Houd je handen tegen elkaar - alsof je bidt - op de hoogte van je hart. 
2. Adem diep in en breng je armen gestrekt omhoog. Buig voorzichtig minimaal naar achteren net rechte benen terwijl je je armen boven je hoofd houdt. Kijk omhoog (naar de zon).
3. Adem langzaam uit en buig hierbij vanuit de heupen naar voren. Breng je handen voorzichtig naar je voeten (de grond). Houd je knieĆ«n recht. Je voelt dat de achterkant van je benen gestrekt zullen worden. Kan je de grond niet aanraken? Probeer bij elke uitademing je handen verder naar beneden te brengen. Stop zodra je niet verder kan, want het is niet de bedoeling dat je iets overstrekt. Door elke dag te oefenen, zal het steeds beter gaan. Stretch steeds iets verder, maar zonder iets te forceren. 
4. Ga vanuit de buiging, gehurkt staan en wijs met je handen recht vooruit, terwijl je weer inademt. Ga rechtop staan met je armen gestrekt boven je hoofd en terwijl je uitademt, laat je je armen naast je lichaam vallen.
Herhaal deze oefening drie keer of meer om tot rust te komen en je spieren lekker op te warmen voor de rest van de dag. Zie je de echte zon niet? Visualiseer dan een zon - je eigen zon. Begroet je eigen zon met de zonnegroet en voel het licht door je lichaam stromen.

bron foto: weheartit




Geen opmerkingen:

Een reactie posten