zaterdag 17 mei 2014

Out of the comfortzone



















De comfortzone. Je kent het wel. Dat plekje waar je je veilig voelt en niemand je iets kan maken. Het liefst blijf je daar zitten, maar dat kan niet voor altijd. Het is belangrijk om nieuwe uitdagingen aan te gaan, om nieuwe dingen te leren en te ontdekken. Dat kan niet als je alleen maar op dat veilige, o zo bekende plekje blijft. Step out of your comfortzone! Dan gaan er heel veel nieuwe deuren voor je open. 


1. Grijp kansen aan
Als je de kans krijgt om iets nieuws te doen, waarom zou je het dan niet aangrijpen? Omdat je het eng vindt? Het is heel natuurlijk om dat spannend te vinden, maar het zou geen reden mogen zijn om thuis te blijven zitten. Neem de eerstvolgende keer een nieuwe kans met open armen aan. Denk aan de zelfvertrouwen boost die je ervan zal krijgen.

2. Doe iets totaal anders
Ga eens een andere sport beoefenen of volg een cursus. Zo leer je iets nieuws en je leert ook nieuwe mensen kennen. Misschien ontdek je wel een leuke nieuwe hobby. Probeer ook eens een totaal ander kapsel of koop iets wat je normaal nooit zou kopen. Het is altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Als het toch niks is, dan verander je het gewoon weer.

3. Leer (nieuwe) mensen kennen
Maak eens een praatje met je collega die je al zo lang kent, maar eigenlijk nooit echt spreekt. Of stap op iemand af die je niet kent en geef een compliment. Dat wordt erg gewaardeerd.

4. Overwin je angsten
Van kleine tot grote angsten, probeer ze te overwinnen. Achteraf gezien denk je: waarom was ik daar eigenlijk bang voor? Begin met iets kleins. Als dat goed gaat, geeft je dat flink wat zelfvertrouwen om aan een wat groter projectje te beginnen.

5. Doorbreek je routine
Elke dag weer hetzelfde liedje. Verander je routine eens voor een keer en kijk hoe dat bevalt. Dat houdt je meer gefocust.

Verder, heb plezier in wat je doet en laat je leven niet controleren door angsten. Je grenzen verleggen kan je alleen maar doen door te proberen en je angsten te overwinnen.


bron foto: weheartit


Geen opmerkingen:

Een reactie posten