zaterdag 10 mei 2014

Natural beauty challenge

Make-up is de perfecte manier om jezelf op een speciale avond net die extra touch te geven. Voor sommige meiden is het veel meer dan dat. Ze zien het als schoonheid in een potje en kunnen niet zonder. Anders voelen ze zich naakt, omdat ze zich niet kunnen verbergen achter een masker van dikke laag make-up. Ben jij ook zo'n meisje of durf jij zonder make-up de deur uit? 

Dit is de natural beauty challenge. Een challenge om stap voor stap in te zien, dat je geen make-up nodig hebt om mooi te zijn. Er is niks mooier dan natuurlijke schoonheid. Als je zeker bent over jezelf, dan straal je dat uit. Zelfverzekerdheid siert iedereen, want je mag trots zijn op jezelf. Schoonheid zit niet alleen aan de buitenkant, maar vooral van binnen. Je innerlijk straalt als een aura om je heen. Als anderen dat niet zien en alleen naar het uiterlijk kijken, zijn ze je niet waard. 



De challenge

week 1

Maandag: doe je make-up op zoals je altijd doet. Schrijf op wat voor producten je allemaal hebt gebruikt. Is de lijst confronterend lang of valt het eigenlijk best mee?
Dinsdag: Kijk s'avonds zonder make-up in de spiegel en maak een lijstje met de dingen die je mooi vind aan jezelf en minder mooi vind. Dwing jezelf om realistisch te kijken, wees niet te kritisch naar jezelf. Vind je dit moeilijk? Probeer dan te bedenken hoe de mensen om jou heen je zien. Denk niet alleen maar negatief, probeer het ook van een positieve invalshoek te zien. Bewaar dit lijstje voor morgen.
Woensdag: vraag de mensen om je heen wat ze mooi aan je vinden. Vergelijk hun meningen met je lijstje van gisteren. Heb je een realistisch beeld van jezelf? Of ben je erg kritisch tegen jezelf geweest? We kijken kritischer naar onszelf dan naar anderen. Ga maar eens een dagje foto's maken met je vriendin. Je vriendin zal haar foto's minder mooi vinden dan die van jou en andersom. Dit komt dus door die kritische blik naar onszelf. Wees vanaf vandaag niet meer zo kritisch naar jezelf!
Donderdag: bekijk jezelf nog eens in de spiegel, maar wees nu minder kritisch en denk aan de dingen die je omgeving mooi aan je vindt. Kijk alleen naar wat je mooi aan jezelf vind. Zeg op het einde: ik ben mooi zoals ik ben of ik ben een natuurlijke schoonheid. Net wat jij het fijnste vindt. Zeg deze mantra elke avond tegen jezelf in de spiegel, dan ga je er uiteindelijk in geloven (als je dat nog niet doet).
Vrijdag: werk aan je houding. Een goede houding laat je zelfverzekerd overkomen. Dus sta rechtop, schouders ontspannen, borsten vooruit en lippen getuit. Met deze houding zal je zelfverzekerdheid uitstralen, maar door op deze manier te gaan staan, ga je het ook echt voelen. 
Het weekend: probeer wat te minderen met je make-up. Doe bijvoorbeeld wat minder mascara op of gebruik alleen concealer in plaats van heel je gezicht vol te smeren met foundation. Nu zullen waarschijnlijk alleen je familie en vrienden dit zien, dus dat is een veilige omgeving om uit te proberen. Zij zullen je niet oordelen.


week 2

Maandag: en, beviel het je in het weekend om wat minder make-up op te doen? Probeer het dan ook nog eens vandaag, als je naar werk of school gaat.
Dinsdag: kijk vandaag eens om je heen. Hebben andere meiden ook veel make-up op of zijn er ook meiden die helemaal geen make-up dragen? Wat vind je mooier staan en waarom? Als je een meisje zonder make-up er mooi uit vind zien, denk je dat je jezelf ook zo kan zien? Waarom wel of niet? Iedereen heeft natuurlijke schoonheid, dus jij ook. Het is de kunst om het te leren zien. Daarvoor heb je een positieve (niet kritische) gedachtegang nodig.
Woensdag: doe weer wat minder make-up op als normaal. Blijf jezelf vandaag heel de dag eraan te herinneren, dat je moet lachen. Een lach wordt als mooi en sexy beschouwen. Je zal er letterlijk door stralen. Door te lachen maakt je lichaam een stofje aan waardoor je je gelukkig voelt. Zo mag je je zeker voelen, want je bent het waard.
Donderdag: doe vandaag alleen een beetje mascara en lipgloss op. Dit is een bijna natuurlijke look. Je kunt het, je bent er bijna!
Vrijdag: gebruik weer de naturel look van gisteren. Geef vandaag wat extra aandacht aan je kleding. Draag een outfit die je het beste flatteert en de mooie dingen aan je lichaam accentueert.
Het weekend: kijk terug naar de lijstjes die je aan het begin hebt gemaakt. Is je mening over jezelf veranderd? Draag vandaag helemaal geen make-up. Ga uit van je natuurlijke schoonheid en je zal stralen.

Blijf in jezelf en in je natuurlijke schoonheid geloven na deze challenge. Doe jij mee?




bron foto: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten