zondag 18 mei 2014

Nederlandstalige playlist

Wie zegt dat Nederlandstalige muziek niet leuk is? Nou, hij of zij heeft het mis! Ik heb de meest leuke en mooiste Nederlandse liedjes bij elkaar verzameld die je kan toevoegen aan je playlist.

~ Claudia de Breij - Mag ik dan bij jou
Een mooie ballad met een gevoelige tekst, die altijd de juiste snaar weet te raken.


~ Wende Snijders - Mens durf te leven
Keer op keer weet ze het publiek voor zich te winnen. Wende zingt niet alleen, maar ze vertelt een verhaal. Mens, durf te leven!

~ Edsilia Rombley - Hemel en aarde
Edsilia Rombley deed met dit lied mee aan het Eurovisie Songfestival in 1998. Dat is alweer een tijdje terug en daarom heeft ze het nummer in een nieuw jasje gestoken tijdens de uitzending van RTL Late Night.

Het perfecte liedje om te luisteren op, juist ja, zaterdag. Zo begin je je weekend goed gehumeurd na het luisteren van dit nummer. 

~ Racoon - Oceaan
Als je dit nummer nog niet kent, dan heb je een hele lange tijd niet naar de radio geluisterd. Daar werd het lied namelijk grijs gedraaid. Het blijft een mooi nummer, dus vandaar krijgt Racoon een plekje in de playlist.


~ Doe Maar - De bom
Dit lied heeft een historische betekenis. Het nummer is geschreven als reactie op de Koude Oorlog en het voorstel van de Amerikaanse regering om kruisraketten in ons land te plaatsen. Het is een protestlied tegen kernwapens.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten