zondag 11 mei 2014

Waardering tonen

Hij haalt je in het midden van de nacht op als jij een feestje hebt gehad. Hij doet er alles aan om je speciaal te laten voelen. Voor jou, nemen jullie samen stijldans lessen. Hij neemt je mee uit eten en daarna ook nog eens naar de film. Hij heeft echt alles, maar ook echt alles, voor jou over. Zo'n vriend moet je nooit meer laten gaan. Je waardeert alles wat hij voor je doet, maar hoe laat je dat hem het beste merken?

1. Verras hem
Iedereen vindt het leuk om een verrassing te krijgen, ook al is die klein. Het gaat namelijk om het idee wat erachter zit. Maak een potje met heel veel briefjes met op elk briefje een reden waarom je hem zo leuk vindt. Of tover jezelf om als keukenprinses en kook zijn lievelingseten. Dat zal hij heel erg leuk vinden.

2. Zeg simpel: 'dankjewel'
Je bent al lang met hem samen en alle dingen die hij voor je doet lijken bijna gewoon geworden. Bedank hem als hij je weer eens heeft getrakteerd of iets anders liefs voor je heeft gedaan. Misschien wimpelt hij het wel af met: 'Ach je hoeft me niet te bedanken, dat doe ik graag voor jou,' maar stiekem vindt hij het toch fijn om een simpel: 'Dankjewel,' te horen te krijgen. Dan weet hij dat je het hebt gewaardeerd.

3. Draai de rollen om
Kookt hij elke avond het avondeten? Take control. Zeg dat hij eens mag gaan zitten en dat jij het wel overneemt. Dat kan hij zeker wel waarderen. Of haalt hij je altijd met de auto op, omdat je zelf nog geen rijbewijs hebt? Neem de fiets of het openbaar vervoer naar hem toe. Hij zal verrast opkijken als jij plotseling bij hem op de stoep staat.

In liefde gaat het om geven en nemen. Vind hier balans in en het zal erg goed gaan met je relatie. Waardeer wat hij voor jou doet, dan zal hij ook waarderen wat jij voor hem doet. 






bron foto: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten