donderdag 22 mei 2014

Filosoferen

Filosoferen is nadenken over een vraag waar je eindeloos over na kan blijven denken. Er is geen antwoord op te vinden. Het is een goede manier om stil te staan bij sommige dingen. Door te filosoferen leer je je eigen mening te creëren en te ondersteunen, want iedereen denkt anders over een bepaalde kwestie. Bekijk deze vragen en probeer er een antwoord bij te bedenken. De vragen zijn een klein beetje uitgewerkt, om je op weg te helpen.

Hebben we een vrije wil?
Maken we onze eigen beslissingen of laten we ons beïnvloeden door onze omgeving? Controleert technologie en social media ons leven? Als de grens van onze privacy vervaagt, heeft dat effect op onze vrije wil? Hebben we wel een vrije wil in een wereld vol met wetten, of zijn deze noodzakelijk? 

Wat is kunst?
Kunst heeft voor iedereen een andere betekenis. De één vindt een foto van een appel en een banaan kunst en de ander niet. Niemand vindt hetzelfde mooi. Maar hoort kunst mooi te zijn? Of gaat het niet om schoonheid, maar de achterliggende gedachte? Heeft elk kunstwerk wel een achterliggende gedachte? Misschien had de kunstenaar geen bepaalde boodschap bij zijn kunstwerk. De vraag 'wat is kunst?' roept veel anderen vragen op.

Hoe vinden we geluk?
Dit is een vraag die vele mensen bezig houdt. Ook mij. Iedereen wilt gelukkig zijn, maar niet iedereen is het. Wat is het verschil tussen ongelukkige en gelukkige mensen? Waarom lijken sommige mensen altijd geluk te hebben, terwijl anderen steeds weer tegenslagen moeten verwerken? Is het mogelijk om zelf geluk te creëren? Op mijn blog ben ik begonnen met het project: de weg naar geluk. Hier probeer ik antwoorden te vinden op deze vragen. Geluk is erg persoonlijk. Wat de een gelukkig maakt, doet niks voor de ander. Maar er zijn (basis)behoeftes, die belangrijk zijn bij het vinden van geluk. Zoals liefde, verbondenheid en acceptatie. De vraag die zich ook vormt bij de vraag: 'Hoe vinden we geluk?' is: 'Zijn we echt gelukkig als we geluk hebben gevonden?' Als je hebt wat je altijd wilde, zou je dan naar iets anders gaan verlangen? Willen wij mensen altijd steeds meer? 

























bron foto: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten