donderdag 8 mei 2014

Mooie momenten over de grens vastleggen

Het thema van deze maand is grenzen. Als je op reis bent in een ander land, wil je het liefst zo veel mogelijk vastleggen. Je kan dan nogmaals genieten van alle avonturen die je hebt meegemaakt op je vakantie. Zo maak je de mooiste kiekjes:

1. Zorg voordat je op vakantie gaat dat de batterij van je camera is opgeladen (neem de oplader mee) en maak het geheugenkaartje leeg zodat je weer genoeg ruimte hebt om veel foto's te maken.

2. Let op dat er geen objecten/personen in de foto zitten die afleiden van het onderwerp. Zoom in of zet een stap naar links of rechts om het afleidende onderwerp weg te halen. Zorg dat alle aandacht gaat naar het hoofdonderwerp, dus let op de achtergrond!





3. Maak je een close-up foto van een persoon? Zorg dat je scherp stelt op de ogen, want daar kijk je als eerste naar.

4. Probeer spontane foto's te maken. Dat is veel leuker om te zien dan iemand die statisch op de foto staat.

5. Het mooiste moment om foto's te maken is bij zonsopkomst en bij zonsondergang. Dit wordt ook wel het gouden uur genoemd. De zon schijnt dan nog niet zo hard en daardoor krijg je zachte schaduwen in je foto en natuurlijke kleuren. Fotografeer je wel midden op de dag? Het harde licht zorgt voor donkere schaduwen en geen flatteuze foto's. Zet de persoon die je wilt fotograferen in de schaduw, zodat je geen last hebt van de felle zon die de foto kan vertekenen.




6. Probeer eens te fotograferen vanuit een ander, ongebruikelijk standpunt. Vooral bezienswaardigheden zet iedereen hetzelfde op de foto. Loop er eens om heen, zak door je knieën of zoek het juist hogerop. Op deze manier maak je een originele foto door een ander perspectief te gebruiken.

7. Heb oog voor detail. Kijk eens goed rond en maak niet alleen foto's van de grote bezienswaardigheden. Een close-up van een leuk detail kan een interessante en unieke foto opleveren.

Tot slot, het allerbelangrijkste is: vergeet niet te genieten! Leg je camera eens aan de kant en bekijk de wereld met je eigen ogen in plaats van door de zoeker van je camera.


bron foto's: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten