zaterdag 10 mei 2014

Voordelen van yoghurt

Griekse yoghurt, kwark, drinkyoghurt, biologische yoghurt, volle yoghurt... Keuze genoeg, maar de meest gezonde keuze is magere yoghurt. Deze feitjes en voordelen over yoghurt wist je nog niet:

Gezondheid
~ In sommige yoghurtdrankjes zit probiotica. Deze bacteriƫn verlichten darmklachten en verbeteren de weerstand en zijn goed voor je spijsvertering. Vifit, Yakult en Actimel hebben yoghurtdrankjes met probiotica.
~ Er zit veel calcium en vitamine D in yoghurt en daarom is het goed voor je botten.
~ Het is uit onderzoek gebleken dat mensen die regelmatig yoghurt eten, sneller van hun buikje af zijn dan mensen die (bijna) geen yoghurt eten. Yoghurt helpt tegen dat laatste vet op je buik, waar je maar niet van af kan komen.

Beauty
~ Last van een slechte adem? Eet een bakje yoghurt. De melkzuur die in yoghurt zit bestrijdt slechte adem en andere tandvleesziekten.
~ Het eten van yoghurt geeft je een gezonde, gladde huid.
~ Yoghurt is een goede basis voor het maken van een gezichtsmasker. Je kan het beste een wat dikkere yoghurt gebruiken, zodat het goed blijft zitten. Maak een masker van yoghurt, honing, banaan en limoensap. Goed voor een stralende huid!




bron foto: weheartit



Geen opmerkingen:

Een reactie posten