maandag 26 mei 2014

De uit-knop

Bzzz... Bzzz... Daar gaat je telefoon weer. Je hebt 'm nog geen vijf seconde weggelegd en je krijgt weer een berichtje binnen. Heel frustrerend als je even rust wilt of je ergens op moet concentreren. Want, probeer nu maar eens van je telefoon af te blijven. Het is veel te verleidelijk om je telefoon te laten liggen, nu je weet dat je een berichtje hebt gekregen. Telefoons kunnen een enorme afleiding zijn, maar zijn we dan allemaal vergeten dat er ook nog een uit-knop op zit? 

Ontspannen
Daar zit je dan, in een heerlijk warm bad gevuld met enorm veel schuim die ruikt naar rozen. Heerlijk, dat is echt genieten. Je sluit je ogen en laat al je gedachtes van deze lange dag varen. Op dat moment, gaat je telefoon. Tegenwoordig heb je geen minuutje meer voor jezelf. Alles moet gedeeld worden en iedereen wilt weten wat je op dit moment aan het doen bent. Als je een kostbaar momentje voor jezelf neemt - zoals in bad gaan of yoga doen - zorg dan dat je telefoon uitstaat. Dan word je niet gestoord en kan je optimaal ontspannen. Die berichtjes komen later wel, nu ben je even niet bereikbaar.

Avondje uit
Het niet gezellig als iedereen in een restaurant of op een feestje geconcentreerd naar een scherm zit te staren. Stop je telefoon in je broekzak of tas en raak 'm de rest van de avond niet meer aan. Stap op iemand af en maak een praatje. Dit is het echte leven, laat je dat niet voorbij gaan door de nieuwtjes in de rest van de wereld te lezen. Jij bent in het hier en nu. 
Zijn de anderen ook in de ban van hun telefoon? Maak dan een afspraak: leg de telefoons op een zichtbare plek en degene die de verleiding niet kan weerstaan en zijn of haar telefoon pakt, moet een rondje geven. Je bent samen gekomen om samen een gezellige tijd te hebben, niet om anderen te laten weten hoe leuk het wel niet is. Dat kan ook na het avondje uit.

Werk te doen
Als je veel werk hebt te doen, stel je dat het liefste uit. Erg makkelijk zo'n smartphone met leuke spelletjes en andere apps om met je vrienden te kletsen. Leg die telefoon weg of zet je telefoon uit. Zo kan je je werk niet uitstellen en word je ook niet meer afgeleid. Begin gewoon aan je werk, dan heb je dat op tijd af.

Als je je binnenkort weer eens kapot ergert aan je telefoon: denk er dan aan dat er gelukkig nog een uit-knop op zit.
 


bron foto: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten