zondag 18 mei 2014

Je grenzen aangeven in een relatie















Communicatie is enorm belangrijk in een relatie. Toch kan het weleens moeilijk zijn om je grenzen aan te geven aan je partner. Wees eerlijk. Eerlijkheid duurt het langst, maar een goede partner neemt de moeite om naar je te luisteren. Als hij je accepteert zoals jij bent, dan accepteert hij ook jou grenzen. Laat je nooit pushen


Seks
Hij is er al helemaal klaar voor. Jullie zijn nu al een tijdje samen en hij wilt graag een stap verder gaan. Alleen ben jij er nog niet zo zeker over. Je vindt het nog te vroeg, je bent nog erg onzeker over jezelf of je voelt je er nog niet fijn bij... Kortom, je bent er nog niet klaar voor. De eerste keer met je vriendje hoort speciaal te zijn, maar als jij het tegen je zin doet, zal er niks aan zijn. Je zal je niet beter voelen achteraf, je voelt dan alleen maar spijt. Ook al is het moeilijk om te zeggen, vertel hem dat je er nog niet klaar voor bent. Wordt hij boos of probeert hij je toch nog over te halen? Waarschijnlijk gaat jullie relatie hem alleen maar om de seks. Jij bent baas over je eigen lichaam, laat je niet om praten. Als hij je echt leuk vindt, dan wacht hij wel en heeft hij begrip voor je. Zijn de rollen omgedraaid? Wees dan ook geduldig en begripvol naar hem toe.

Samenwonen

Jullie zijn al lange tijd samen en het gaat erg goed. Je geniet met volle teugen van jullie relatie, maar dan vraagt hij of je samen wilt wonen en slaat de twijfel toe. Het gaat nu zo goed, is het dan wel slim om te gaan samenwonen? Wat als hij zich dood irriteert aan mij? Hoe regelen we onze geldzaken? Help! De paniek slaat toe. Samenwonen is spannend en kan een echte test zijn voor je relatie, dus stem hier alleen mee in als je er 100% achter staat. Begint hij te twijfelen aan jullie relatie, omdat jij nog niet wilt samenwonen? Zeg dat je het erg spannend vindt en liever wilt wachten totdat je je echt klaar voor voelt. Sluit anders samen een compromis. Ga samen op vakantie en als dat goed gaat, kan je een gokje wagen. Of nog beter: ga samen kamperen. Twee weken samen in een krap tentje op een vies campingterrein, geeft je wel een echt goed beeld van hoe hij echt is. Irriteert 'ie je zelfs dan niet? Dan is er wellicht een grote kans dat jullie ook goed samen kunnen wonen.

Trouwen
Hij hoort de bellen al luiden, maar jij nog echt niet. Je wilt je nog niet graag op die manier binden, je vindt het allemaal wel prima zo. Trouwen is zo, officieel. Vertel hem wat je voor hem voelt, maar dat je nog niet wilt trouwen. Dat kan altijd later nog.

Kinderen
Jullie hebben een eigen plekje en zijn sinds kort gelukkig getrouwd. Wat voelt het goed om een getrouwd stel te zijn en je wilt hier graag van genieten, maar hij wil al aan kinderen beginnen. Zeg dat je graag nog een keer samen op reis wilt of iets anders leuks wilt gaan doen, voordat jullie dag en nacht luiers moeten gaan verwisselen. Maak een lijstje met alle dingen die jullie nog willen doen, voordat jullie aan kinderen gaan beginnen.

In elke situatie geldt: wees eerlijk en luister naar elkaar. Accepteer elkaars grenzen en stel zo nodig compromissen.



bron foto: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten