zondag 1 juni 2014

7 gouden regels in een relatie

Een relatie kent haar ups en downs, maar als je echt om elkaar geeft, dan kom je daar doorheen. Deze (ongeschreven) gouden regels zullen je relatie nog meer versterken.    

Wees eerlijk naar elkaar
Ook al is de waarheid niet zo mooi, een verbloemde leugen maakt het er niet beter op. Eerlijkheid is een heel belangrijk in een relatie. Door te liegen schaad je het vertrouwen van je partner en dat is niet makkelijk terug te verdienen. Het is ook belangrijk om eerlijk naar jezelf te zijn over je gevoelens. Stop geen dingen weg, blijf met elkaar praten.

Steun elkaar
Je geeft veel om elkaar, dus wees er ook voor de ander. Gaat je geliefde door een moeilijke periode? Blijf hem steunen, geef niet op. Als jij het opgeeft, dan zal je partner ook opgeven. Als je hem blijft steunen, dan zal hij dat enorm waarderen en het zal jullie band veel versterken. De volgende keer als jij hem nodig hebt, zal hij er ook voor jou zijn. Het is geven en nemen in een relatie. Ben er voor elkaar op alle mogelijke manieren.


Blijf elkaar verrassen
Om een relatie spannend en leuk te houden is het belangrijk om elkaar te verrassen. Het is ook een manier om te laten zien dat je waardeert wat de ander voor je doet. Maakt niet uit hoe klein de verrassing is, het is altijd leuk om verrast te worden. Onderneem leuke dingen, ga er samen op uit. Plan elke dag quality time voor elkaar in, zodat jullie elke dag een momentje samen hebben. Of doe iets romantisch, om te laten zien hoeveel je om hem of haar geeft.

Accepteren
In een relatie accepteer je de ander zoals hij of zij is. Je bent voor hem gevallen. Dat hij soms in zijn neus peutert, is maar zo. Niemand is perfect, zelfs je droomprins niet. Ga geen relatie aan met iemand die je wilt veranderen. Je kan een ander niet veranderen. Het is ook nog eens oneerlijk tegenover je partner. Accepteer elkaar, dan pas kan je je openstellen.

Vertrouwen
Zonder vertrouwen, heb je geen goede relatie. Je moet elkaar kunnen loslaten. Laat je vriend naar zijn mannenavond gaan. Als je elkaar vertrouwt, hoef je niet jaloers te zijn als je partner een avondje uitgaat. Je weet toch zeker dat hij je trouw blijft. En zo hoort het ook te zijn. 


Doe eens gek
Het is belangrijk om helemaal jezelf te zijn bij de ander. Doe eens gek met elkaar. Maak de ander aan het lachen, totdat hij bijna uit zijn broek scheurt van het lachen. Samen lachen geeft een gevoel van verbondenheid en intimiteit.

Cijfer jezelf niet weg
Je hebt alles over voor de ander en dat is logisch: want je houdt van hem. Toch is het belangrijk om ook aan jezelf te denken. Cijfer jezelf niet weg voor de ander, dat wilt hij ook niet. Zeg wat je denkt, als je even tijd nodig hebt voor jezelf, geef dat dan aan. Als hij echt om je geeft, dan accepteert hij dat. Jij zou hem ook ruimte geven als hij daar om vraagt. 


Bron foto: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten