donderdag 5 juni 2014

De weg naar geluk #7

Bewust dankbaar

Je buurman heeft een luxere auto dan jij, je beste vriendin heeft duurdere kleren dan jij en je neef verdient meer dan jij. Als je gaat kijken wat anderen hebben, dan word je daar ongelukkig van. Blijf jaloezie de baas en stop vergelijken van wat jij hebt met wat anderen hebben.

Kijk in plaats daarvan alleen naar wat jij hebt en wees daar dankbaar voor. Een dak boven je hoofd, dat ene leuke rokje, je talent voor bakken en een lieve vriend. Als je bewust bent van wat je hebt, in plaats van te concentreren op wat je niet hebt, dan word je gelukkiger. Je gaat waarderen wat je hebt en beseffen hoeveel geluk je hebt.

Heeft een vriendin iets liefs voor je gedaan? Heeft ze je bijvoorbeeld gesteund in een moeilijke tijd? Laat het haar merken dat je dat waardeert. Geef haar een kleinigheidje, zoals een roos, en zeg een simpel 'dankjewel'. Zo laat je haar weten dat je waardeert wat ze voor je doet en weet zij dat je er dankbaar voor bent. Dat geeft jullie allebei een fijn gevoel. De volgende keer zullen jullie weer voor elkaar klaar staan.  


Dankbaar zijn is een belangrijke stap in de weg naar geluk. Noem elke dag iets op wat dierbaar voor jou is. Zoals je huisdier of quality time met je familie. Op die manier word je steeds bewuster van de dingen die veel voor jou betekenen en jou gelukkig maken. Sta vaker stil bij de dingen die je wel hebt. 




Bron foto: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten