woensdag 4 juni 2014

Mediteren in de buitenlucht


Omgeving
Welke plek is nou beter om tot jezelf te komen dan de natuur? Hier kan je jezelf even terugtrekken van alles. De zomer is de perfecte periode om te mediteren in de buitenlucht. Kom tot rust in de natuur. Als je wilt gaan mediteren in de natuur, zorg dat je dan niet naar een al te drukke plek gaat. Het is niet fijn om gestoord te worden of je bekeken te voelen terwijl je mediteert. Zoek naar een rustige en prettige omgeving. Waar voel jij je het fijnste? Het bos, de duinen, bij een meer of op het strand? Als je het nog een beetje spannend vindt, kan je het voor het eerst in je eigen tuin uitproberen. Niemand die je hier stoort.

Zintuigen
Buiten mediteren prikkelt al je zintuigen. Neem eerst de omgeving goed in je op. Ervaar de rust en schoonheid van de natuur. Concentreer je ondertussen op je ademhaling. Let erop dat deze laag in je buik hoort te zitten. Zit je ademhaling niet zo laag? Adem dan naar je buik toe, terwijl je de omgeving bestudeert.
Sluit dan je ogen en vertrouw op je andere zintuigen. Adem langzaam in en adem langzaam uit. Luister, terwijl je mediteert, naar de geluiden om je heen. Natuurgeluiden werken erg kalmerend. Zingende vogeltjes, een kabbelend beekje, het geruis van de bomen... Het is heerlijk ontspannend om daar naar te luisteren. Concentreer je op de frisse lucht die je inademt en voel de zon of de nog vochtige ochtendlucht op je huid. Laat al je zintuigen werken en laat andere gedachtes aan je voorbij gaan.


Één met de natuur
Sommige mensen nemen vaak een kleedje of een kussen mee, maar dit verbreekt je contact met de aarde. Als je oude, makkelijke kleren aandoet, dan is het niet erg als je kleding vies wordt van de grond. Doe je schoenen uit om je nog meer één te voelen met de natuur. Het gevoel van kriebelend gras of warm zand onder je blote voeten is erg fijn en bevrijdend. 


Effect
Het is een leuke afwisseling om eens een keer buiten te mediteren. Contact met de natuur maakt je gelukkig. Probeer het een keer uit! Je voelt je verbonden met de natuur en na de meditatie voel je je ook nog eens in balans. Je wordt rustig en je krijgt meer ruimte in je hoofd. Natuurmeditatie kan zelfs genezend werken. Door de omgeving heel bewust in je op te nemen, kan hoofdpijn verdwijnen en het vermindert stress. 



Bron foto: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten