zaterdag 14 juni 2014

Het geheim achter kunst

Kunst is overal te zien in alle vormen, maten en kleuren. Wat maakt een kunstwerk groots? Wat maakt een acteur geloofwaardig? Wat zorgt ervoor dat de tranen in je ogen springen tijdens het luisteren van een muziekstuk? Ook al zijn alle kunstdisciplines heel anders, één ding hebben ze gemeen: beleving. Een schilder zet zijn diepste gevoelens op een doek, een danseres danst met hart en ziel en een zanger zingt een lied alsof het zijn eigen woorden zijn.

Voel, zie, ruik, hoor, proef. Prikkel al je zintuigen en laat je emoties gaan. Als jij geen emoties toont, zal je publiek ook niks voelen. Of je nu een graffiti-artist of cabaretier bent, beleving is het toverwoord. Wil je een gevoel overbrengen wat je zelf nog nooit echt hebt gevoeld? Zie dan een situatie voor je waarin je dat gevoel zou hebben, net als een acteur. Je wekt dan een illusie op, maar die illusie werkt. Je publiek zal je geloven, of je beleving nu echt is of verzonnen.

Als je vol overgave kunst maakt, dan breng je de boodschap over. Mensen zullen geraakt worden als jij de kunst voelt die je maakt. Laat je passie in kunst zien en mensen zullen zich mee laten voeren in jou belevingswereld. 



Bron foto: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten