zaterdag 7 juni 2014

Is het slecht voor je huid om make-up te dragen tijdens het sporten?

Veel vrouwen dragen make-up tijdens het sporten. Maar wat betekent dit voor je huid tijdens het sporten?

Artsen raden sporten met make-up op af. Als je sport dan krijgt je lichaam het warm, omdat de bloedcirculatie wordt verhoogd. Om die warmte af te voeren, zetten de poriën in je huid zich uit en zweet je. Als je make-up draagt dan ademt je huid minder goed. Poriën zitten verstopt met de make-up en daardoor kan je lichaam de warmte minder goed kwijt. Dat is niet zo fris en ook nog eens slecht voor je huid. Doordat je poriën open gaan staan, raken ze verstopt met make-up en zweet. Hierdoor ontstaan bacteriën en kan je de volgende dag last krijgen van puistjes of andere huidkwaaltjes.

Ook is er een kans dat je make-up uitloopt of gaat vlekken. Als je perse make-up wil dragen tijdens het sporten, kan je het beste waterproof make-up opdoen. Deze blijft tijdens het sporten zitten, maar is niet beter voor je huid.

Na het sporten is het sowieso belangrijk om jezelf te reinigen, maar al helemaal als je make-up hebt gedragen. Anders blijven je poriën verstopt.

Het beste is om geen make-up te dragen tijdens het sporten. Je make-up wordt er tijdens het sporten toch niet mooier op en het is slecht voor je huid. De volgende keer dat je gaat sporten kan je het beste naturel gaan. Er zal vanzelf een charmante blos op je gezicht verschijnen. ;-)




Bron foto: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten