donderdag 26 juni 2014

How to be yourself

Zet je elke dag een lach op je gezicht terwijl je je eigenlijk verdrietig van binnen voelt? Doe je mee aan dingen die je eigenlijk liever niet doet, maar anders 'hoor je er niet bij'? Houd je jezelf groot voor anderen of durf je geen emoties te laten zien? Als een van deze dingen je bekend voor komt of omdat je jezelf niet durft te zijn, dan is deze blog iets voor jou. 

Uniek
Als allereerste moet je je bedenken dat jij uniek bent. Er is geen ander zoals jij op de wereld. Als iemand je probeert te veranderen in iets wat je niet bent, dan is hij of zij geen goede vriend. Het zou maar saai zijn als iedereen dezelfde interesses heeft en iedereen dezelfde kleren draagt. Je bent uniek en alleen al om dat feit mag je trots op jezelf zijn.

Groepsdruk
Iedereen wil geaccepteerd worden, maar niet iedereen kan je leuk vinden. Er zullen altijd wel mensen zijn die iets negatiefs over je hebben te zeggen. Laat deze mensen niet in je leven toe. Omring je met goede vrienden, zij zullen een positieve invloed op je hebben. Vrienden die je iets dwingen om te doen wat jij niet wilt, zoals stelen, zijn geen echte vrienden. Doe niet mee met iets, omdat je er anders zogenaamd niet bij hoort. Dan hoor je er maar niet bij, je bent vast niet de enige die niet mee wilt doen aan bijvoorbeeld stelen, roken of minderjarig drinken.

Speak up
Als je anderen niet laat weten wat je voelt en wat je denkt, dan kunnen zij daar geen rekening mee houden. Misschien is het voor hun een onschuldig grapje dat ze je bijvoorbeeld 'rooie' noemen, maar jou doet het pijn. Zeg het dan. Een goed persoon heeft daar begrip voor en zal jou mening accepteren. Als je alleen maar over je heen laat lopen, dan keer je naar binnen. Dus zeg het als er iets je dwars zit en als het opgelost is, zet dan die stralende lach weer op je gezicht.

Wees trots op jezelf om wie je bent, omring je met goede mensen en durf over je gevoel te praten. Dat maakt je niet zwak, maar sterk, want daar heb je lef voor nodig.




















Bron foto: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten