woensdag 4 juni 2014

Kleuradvies kamers

Kleuren hebben een psychologisch effect op ons. Als je de kamers in je huis gaat verven, is het wel handig om te weten wat voor effect welke kleur heeft. Als je bijvoorbeeld in je slaapkamer de muren rood verft, krijg je erg veel energie. Die sfeer wil je juist niet op je slaapkamer, je wilt hier rust. Vandaar is het kiezen van een kleur erg belangrijk. 

De keuken / de eetkamer
Wit staat voor frisheid en reinheid. Dat zijn twee belangrijke factoren in je keuken, want je keuken moet hygiënisch zijn. De kleur is puur en kan overal mee gecombineerd worden. Vind je wit maar saai en wil je meer kleur in de keuken? Dan is rood een goede kleur. Deze bezorgd passie, activiteit en warmte. Rood is de perfecte kleur voor in je keuken als je van koken houdt.

De badkamer
In de badkamer neem je een momentje voor jezelf om te ontspannen. Kleuren die je ontspanningsgevoel versterken zijn wit, groen, blauw en naturelle kleuren.

De slaapkamer
Blauw is een erg rustgevende kleur. Het doet ons denken aan de zee en de lucht. Andere kleuren die goed zijn voor in de slaapkamer zijn naturelle basic kleuren. Deze stralen ook rust uit. Denk aan wit en crème, maar ook zachtgroen en lichtgeel. Combineer kleuren om een gevoel van een soort omgeving op te wekken. De kleurencombinatie geel, blauw en grijs doet je denken aan het strand. De kleurencombinatie bruin en groen geeft je de illusie dat je in het bos bent. Wil je meer passie in de slaapkamer? Dan moet je wel de kleur rood gebruiken.

De woonkamer
De woonkamer is een belangrijke kamer in het huis. In deze kamer komt iedereen samen om eens gezellig met elkaar te kletsen. Breng vrolijkheid in je woonkamer door oranje-tinten te gebruiken. Oranje straalt een vriendelijke en positieve sfeer uit. Pas op als je op dieet bent, want oranje kan ook je eetlust opwekken. Kies dan voor rood om toch warmte in je huis te creëren. Als je meer rust wilt in de woonkamer, kies dan voor een naturelle kleur.

De werkkamer
Op je werk kan je met veel stress te maken krijgen. Als je een groene werkkamer hebt, helpt je dat om kalm te blijven. De kleur groen doet je denken aan de natuur en maakt je rustig. Op die manier houd je het hoofd koel. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten