vrijdag 27 juni 2014

Pesto

Jummie pesto... erg lekker als dressing door de salade of met kaas, mozzarella en tomaat op een broodje. Je kan het ook nog eens erg gemakkelijk zelf maken. Op die manier kan je de pesto helemaal aanpassen naar jouw smaak. Dit recept brengt je een beetje op weg. 

Benodigdheden
~ Keukenmachine of blender
~ Slacentrifuge
~ Koekenpan

Boodschappenlijstje
~ 40 gram verse basilicum
~ 50 gram pijnboompitten
~ 50 gram Parmezaanse kaas
~ 1/2 teen knoflook
~ Peper
~ Dille
~ Olijfolie




















1. Pluk de blaadjes van het basilicumplantje en verwijder de stelen. Maak de blaadjes schoon en droog ze in een slacentrifuge. Heb je geen slacentrifuge? Laat de blaadjes dan uitlekken.

2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Pas op dat ze niet aanbranden of zwart worden. Houd de pijnboompitten in beweging met een houten lepel.

3. Doe de basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas en knoflook in de keukenmachine. Doe er peper, dille en olijfolie naar smaak bij. Meng tot een geheel en proef ondertussen. Blijf er peper, dille en/of olijfolie bij doen tot je vindt dat de pesto de juiste smaak heeft. Of voeg een ander ingrediƫnt toe wat jij denkt dat lekker is. Experimenteer en leer!















Geen opmerkingen:

Een reactie posten