zondag 22 juni 2014

Healthy food voor een platte buik

Heb je vaak last van het gevoel dat je een opgezwollen buik hebt of lukt het je maar niet om het laatste vet van je buik af te krijgen? Deze healthy snacks zijn goed om een plattere buik te krijgen. 

~ Frambozen, aardbeien en bosbessen
Er zit veel vezels in frambozen, aardbeien en bosbessen. Door vezels heb je langer het gevoel dat je vol zit en dan wordt de kans op een snack attack kleiner. Nog een voordeel: er zit veel vitamine C in deze stukken fruit. Door vitamine C versterkt je immuunsysteem en het geeft je huid een gezonde glans.

~ Magere yoghurt
Magere yoghurt (vetarme yoghurt) bevat een stofje waardoor er minder vet wordt opgeslagen in je lichaam en je je minder opgeblazen voelt. De bacteriƫn in yoghurt zorgen ervoor dat je spijsvertering gezond blijft. Begin de dag met een bakje yoghurt, eet het met fruit als tussendoortje of eet een bakje yoghurt na het avondeten.

~ Watermeloen
Mmm watermeloen is heerlijk verfrissend in de zomer. Het bestaat zelfs voor 92% uit water! Het is erg gezond voor je, omdat watermeloen vochtinbrengend werkt. Dit is goed voor je huid en voor het verwerken van afvalstoffen. Het is dus ook erg belangrijk om veel water te drinken als je een plattere buik wilt.

~ Nootjes
Amandelen, walnoten en pecannoten zijn een gezonde snack. Ook vullen nootjes erg goed, hierdoor zul je minder gaan snacken. Koop geen gezouten nootjes, want dat is niet gezond. We krijgen onbewust al genoeg zout op een dag binnen en zout houdt alleen maar vocht vast. Dat is wat we juist niet willen!

~ Avocado
Avocado zit boordevol gezonde vetten die vetten in je lichaam helpen te verbranden. Plus, je krijgt er ook nog eens veel energie van.


No go's


~ Wit brood
Er zitten bijna geen vezels in wit brood. Eet in plaats daarvan volkoren brood, dit vult sneller en geeft je langer een vol gevoel. Hierdoor eet je tussendoor minder.

~ Kauwgom
Door het kauwen van kauwgom slik je steeds lucht in. Hierdoor krijg je een opgeblazen gevoel in je buik. Sommigen mensen zweren bij kauwgom. Zij vinden dat ze minder honger hebben, omdat ze aan het kauwen zijn. Anderen mensen vinden weer dat ze extra honger krijgen, omdat ze aan het kauwen zijn, maar niks binnen krijgen.

~ Frisdrank
De prik zorgt voor lucht in je buik, waardoor je een opgeblazen gevoel krijgt. Verder zitten er enorm veel suikers in frisdrank die niet helpen als je een plattere buik wilt. Drink in plaats daarvan water of groene thee.



Bron foto: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten