zaterdag 7 juni 2014

Het meisje in de spiegel

Als jij in de spiegel kijkt, wat zie je dan?

Onzekere meisjes hebben een onrealistisch beeld van zichzelf. Ze zien alleen de dingen die ze niet mooi vinden aan zichzelf en maken dit voor hun gevoel nog tien keer erger dan het in werkelijkheid is.

Sta open voor complimenten van anderen. Geloof er in. Je vrienden zeggen niet voor niks dat je zulke mooie ogen hebt, want die heb je. Haal er een goed gevoel uit en draag dat gevoel de hele dag met je mee. Dan zal je stralen en kom je nog mooier over op de mensen om je heen.

Maak je niet druk over wat anderen over je zullen denken. Het belangrijkste is dat jij tevreden bent met jezelf. Dit is jou lichaam. Als je alleen maar denkt aan wat anderen wel niet zullen denken, zal je nooit goed in je vel komen zitten.

Als laatste is het erg belangrijk om te stoppen met vergelijken. Als je jezelf vergelijkt met anderen, zul je altijd dingen zien die mooier of leuker zijn. Iedereen is uniek. Jij hebt ook je mooie en leuke kanten, maar je kan niet helemaal perfect zijn. Dat is niemand. Media geeft je een verkeerd beeld van de realiteit. Modellen zijn professioneel opgemaakt en foto's worden gephotoshopt. Jij kan niet op tegen een model op een foto die er zelf ook niet eens zo uitziet. Denk daaraan, de volgende keer dat je een onwerkelijk mooie foto ziet. Stop met vergelijken en begin te focussen op de dingen die je mooi vindt aan jezelf.

Tijdens het schrijven van deze blog kwam ik een bijzonder filmpje tegen, wat precies bij dit thema past. In dit experiment werden een aantal mensen voor de spiegel gezet. Zij moesten in de spiegel kijken en zeggen wat ze van zichzelf vonden. Wat ze niet wisten, was dat er aan de andere kant van de spiegel ook mensen stonden die hun mening gaven. Dit filmpje laat zien hoe negatief we over onszelf denken, terwijl anderen dat totaal niet doen. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten