vrijdag 13 juni 2014

Het klavertje vier

Vrijdag de dertiende wordt in het bijgeloof gezien als een ongeluksdag, maar dat weerhoudt me er niet van om over geluk te schrijven. In verband met het thema natuur deze maand ga ik schrijven over het klavertje vier. Iedereen heeft er wel van gehoord, maar heb jij er ook ooit één gevonden? Ze zijn erg lastig te vinden. Een klavertje vier is eigenlijk een mutatie van een klavertje drie. Een klavertje met vier blaadjes is heel zeldzaam, dus als je er eentje vindt dan kan je wel van geluk spreken.

Geluk, daar staat het klavertje vier symbool voor. In de middeleeuwen werd het klavertje vier al als geluksbrenger beschouwd, door de vorm van het kruid. Zij zagen er een kruis in. Maar er gaat ook een ander verhaal de ronde. Elk blaadje zou ergens symbool voor staan. Het eerste blaadje voor hoop, het tweede voor vertrouwen, het derde voor liefde en het vierde voor (natuurlijk) geluk.

Vind je ooit een klavertje vier? Koester het, want het is een zeldzame schat. Droog het klavertje in een boek en lijst het in of draag het in een amulet. Zo heb je geluk altijd dichtbij je.



Bron foto: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten