zondag 29 juni 2014

Schrijftips van bekende schrijvers

E.L. James
Volgens E.L. James, schrijfster van de bekende Vijftig Tinten-trilogie, moet je alleen voor jezelf schrijven. Stel het niet uit als je wilt gaan schrijven, begin gewoon. Ook al heb je nog maar een vaag idee in je hoofd, schrijf het toch op. Je hoeft namelijk niet bij het begin te beginnen. Als je eenmaal iets op papier zet, dan volgt er genoeg inspiratie.

Stephen King
Stephen King raadt aan om veel te lezen, want zonder lezen kan je geen goede schrijver worden. Dat is erg logisch, want je kan er veel van leren. Je woordenschat wordt groter, je leert hoe bepaalde situaties omschreven worden, je leert veel over de spanningsboog van een boek en je leert over de structuur. Allemaal dingen die handig zijn om te weten als je zelf een verhaal gaat schrijven.

Dan Brown
College Tour ontving Dan Brown in het Rijksmuseum. Daar vertelt Dan Brown: 'Als je een creatieveling bent, kun je je alleen laten leiden door je eigen smaak. Je schrijft het boek dat je wilt lezen, de muziek die je wilt beluisteren, je schildert wat jij aan je muur wilt zien.' Volg je hart dus als je schrijft. Laat je niet veranderen door de kritiek van anderen, want het is jouw verhaal. Dan Brown kreeg zelfs het advies om kritieken niet te lezen.



















Bron foto: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten