maandag 28 april 2014

Twee stuks fruit per dag

Fruit zit boordevol vitamines en andere belangrijke voedingsstoffen. Het is daarom heel gezond om elke dag fruit te eten. Volgens de Schijf van Vijf moet je twee stuks per dag eten. Kom je daar niet elke dag aan? Probeer deze tips eens uit.

* Probeer zoveel mogelijk verschillende soorten fruit te eten, zodat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft. 

Ontbijt
Eet een bakje yoghurt met stukjes fruit, zoals aardbei, kiwi, ananas enz. Ontbijt is erg belangrijk, want als je goed ontbijt, heb je de rest van de dag minder honger en zal je minder tussendoortjes eten.



Lunch
Leg plakjes banaan op je boterham. Houd je niet zo van banaan? Het is ook lekker om aardbeien op een beschuitje te eten. Je kan hier suiker over heen strooien, maar dat maakt het wel minder gezond.



















Avondeten
Maak een salade met fruit. Er zijn genoeg salades op internet te vinden waar aardbeien, mandarijn of appel door is verwerkt.




Drinken
Heb je een blender? Maak een smoothie van je favoriete fruit met yoghurt of ijs. Dit is gezonder dan een kant en klaar fruitsapje, omdat hier nog veel suikers en andere stoffen aan zijn toegevoegd.















Tussendoor
Heb je lekkere trek? Druiven, aardbeien, frambozen, bosbessen enz. zijn perfect om te snacken. Ben je onderweg? Neem dan een appel, peer of ander stuk fruit mee als tussendoortje.



bron foto's: weheartit 

1 opmerking:

  1. Hele leuke artikels plaats je! Maar ik zou het ook leuk vinden om meer over je te weten te komen :)

    BeantwoordenVerwijderen