dinsdag 22 april 2014

Mindfulness

In onze hectische levens zitten we vaak met onze gedachtes overal en nergens. Leven in het hier en nu, is makkelijk gezegd, maar niet zo makkelijk gedaan. Je zult merken dat je gedachtes snel weer afdwalen, als je je niet blijft focussen. Mindfulness is bewust leven in het heden. Maar wij mensen zijn onzekere wezens, we piekeren veel en daardoor kunnen we ons niet concentreren op bijvoorbeeld een gesprek, want we vragen ons ondertussen af of je wel goed overkomt. Met deze tips, kan je leren om meer mindfull te leven.

~ haal bewust diep adem. Door af en toe op een dag stil te staan bij je ademhaling, neem je een moment voor jezelf om even te ontspannen.



~ wees dankbaar voor wat je hebt. Soms lijkt alles tegen te zitten. Het lukt je niet om je rijbewijs te halen, je hebt te weinig geld voor dat leuke topje. Denk dan aan alle dingen die je wel hebt en wees daar dankbaar voor. Je zult merken dat je meer hebt dan je denkt. Je rijbewijs? Met de steun van je lieve vriendinnen gaat het je de volgende keer lukken! En dat topje? Pimp een oud topje, dan heb je iets unieks!

~ wees bewust van je handelingen. Die weg die je al zo vaak naar school hebt gefietst kan je wel dromen. Let vandaag op! Wie kom je allemaal tegen? Valt je iets anders op als normaal? Wat is de kleur van de lucht? Enzovoort. Zo focus je je aandacht op het hier en nu.

~ eet je eten met aandacht. Vaak als je het druk hebt, schrok je je eten naar binnen. Neem je tijd om te eten. Zo proef je beter, geniet je meer en heb je een vol gevoel na het eten.




~ als je gestrest bent, gaan dingen mis. Merk je dat je alles snel snel wil doen? Neem een stapje terug. Haal diep adem en ga bewust verder met wat je aan het doen was. Dan zal alles je veel beter lukken.

~ mediteer. Dit is echt een momentje voor jezelf waarbij je volledig kan focussen op je adem en het hier en nu. Je moet jezelf de tijd gunnen om jezelf stil te laten zitten.




Start living a life full of mindfulness and love!



Bron foto's: weheartit



Geen opmerkingen:

Een reactie posten