woensdag 30 april 2014

De voordelen van kamillethee

Als ik het druk heb en ik wil een momentje voor mezelf, dan maak ik een kopje thee. Dat werkt altijd lekker ontspannend. Er zijn veel verschillende soorten thee en veel verschillende smaken. Hier geef ik je wat feitjes over kamillethee en alle heilzame werkingen ervan. Doe er je voordeel mee!

~  Kamille is een kruidenthee en hier zit geen cafeïne in. 
 
~ De thee helpt je te ontspannen in stressvolle momenten. Als je kamillethee drinkt voor het slapen gaan, slaap je als een roosje.

~ Heb je keelpijn? Drink kamillethee! Doe er honing bij in om je keel extra te verzachten.  Honing is namelijk een natuurlijk antibioticum en kamille werkt ontstekingsremmend.



~ Menstruatiepijn, buikkrampen, spijsverteringsproblemen... komt één van deze dingen of meerdere je bekend voor? Drink kamillethee. De kamillethee heeft een rustgevend effect en spijsverteringsproblemen en menstruatiepijn worden verergerd door stress. Tijd om lekker achter over te zitten met een warm kopje kamillethee!

~ Giet kamillethee na het wassen van je haar over je haar. Kam je haar uit en laat het opdrogen. De kamille versterkt de haarwortel en helpt als je last hebt van haaruitval. Ook is spoelen met kamillethee goed voor blond haar. Blonde haren krijgen er een mooie glans van. Het kan je haar lichter maken. Als je dit niet wilt (en alleen het glanseffect wilt krijgen), was de kamillethee dan met lauw water uit je haren.

~ Kamillethee verbetert de conditie van je tandvlees en kruidenthee tast je tanden niet aan. Je krijgt er dus geen gele tanden van, omdat er geen cafeïne in zit.




















~ De thee bevat geen calorieën. Wel als je er natuurlijk suiker of honing bij in doet.


Je moet niet extreem veel kamillethee gaan drinken, want dan is het niet meer goed voor je. Wissel het af met een andere thee of drink water.

Wat is jou lievelingsthee? En heeft die ook handige werkingen?



xoxo



bron foto's: weheartit


Geen opmerkingen:

Een reactie posten