vrijdag 18 april 2014

De kracht van positief denken


























Zonder dat we het door hebben, denken we best vaak negatief op een dag. Probeer het maar eens in de gaten te houden. Negatief denken heeft een grote invloed op je, terwijl je dat misschien niet eens doorhebt. Als je denkt dat je iets niet kan, dan raak je gespannen, waardoor de kans groot wordt dat het daadwerkelijk niet goed gaat. Je valt in een neerwaartse spiraal - zie je wel dat ik het niet kan. Doorbreek de ketting van negatieve gedachtes en ontdek de kracht van het positief denken.


~ Geloof in jezelf
Als je in jezelf gelooft, dan sta je sterker in je schoenen. Je hebt er vertrouwen in dat je het kan. Hierdoor zal je minder snel fouten maken, omdat je meer zelfverzekerd voelt. Blijf rustig en helder nadenken. Boor jezelf niet de grond in, maar spreek jezelf juist moed in - je kunt het.


~ Relativeer
Maak dingen niet groter dan ze zijn. Het is bijvoorbeeld niet erg als je even iets vergeet tijdens een presentatie. Ga niet denken: kijk ze naar me staren, ze vinden me belachelijk slecht - want op deze manier zal je nog minder snel je presentatie op kunnen pakken en door de zenuwen ga je misschien wel meer vergeten. Adem even diep in als het fout gaat, bedenk je dat iedereen fouten maakt en pak de draad weer op. 



~ Wees je bewust van je gedachtes
Merk je dat je negatief aan het denken bent? Verander je negatieve gedachtes in positieve gedachtes. Dit kan in het begin erg lastig zijn, maar probeer het te doen. Verbeter jezelf!


~ Denk niet voor anderen
Heb je iets nieuws aan en mensen kijken je aan? Je gaat je afvragen waarom ze je aanstaren en krijgt meteen spijt van je kledingkeuze. Ze vinden mijn kleren vast niet leuk. Je weet niet wat ze denken, dus denk niet voor ze! Misschien kijken ze wel naar je, omdat ze je er hartstikke leuk uit vinden zien.


Door positief te denken, voel je je gelukkiger, alsof je alles aankan. Als je erg onzeker bent, kan het lastig zijn om positief te denken. Een negatief zelfbeeld verdwijnt niet zomaar. Gebruik deze tips en koester kleine geluk momentjes. Als je eenmaal hebt gevoeld wat positief denken voor je kan doen, probeer dat gevoel vast te houden. Denk hieraan terug als je weer in een negatieve spiraal valt. Houdt het positieve gevoel vast! Je zult versteld staan wat het effect is van positief denken.


bron foto's: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten