maandag 28 april 2014

Tips om goed op te staan

Eerder schreef ik een blog met tips hoe je lekker kan gaan slapen, maar goed opstaan is ook heel belangrijk als je de dag fijn wilt beginnen. Met deze tips zal je niet vaak meer met het verkeerde been uit bed stappen.

1. Zet de avond van te voren alles wat je nodig hebt voor de volgende dag al klaar.
Op deze manier hoef je niet te haasten in de ochtend, omdat je iets niet kan vinden én je moet je ook nog eens omkleden én je wilt je tanden nog poetsen én én én ... Niemand wordt vrolijk van stress zo vroeg op de ochtend. Een goede voorbereiding is dus het halve werk.

2. Een wake up light
Koop een lamp die zacht licht uitstraalt op het moment dat jij wakker wilt worden. Zo word je op een natuurlijke manier wakker. Dat is een stuk fijner dan wakker schrikken van het schelle geluid van je wekker.

3. Ga meteen uit bed
Het is niet leuk en zeker niet makkelijk, maar ga meteen uit bed zodra je wekker is afgegaan. Het wordt alleen maar moeilijker om op te staan als je op de snooze knop blijft drukken.

4. Wake up call 

Ben je al uit je bed, maar voel je je toch nog slaperig? Ga naar de wastafel en gooi wat koud water in je gezicht. Het is in het begin niet fijn, maar zo wordt je wel wakker. Droog je gezicht af en je hebt meteen wat kleur op je wangen.

5. Yoga
Door yoga te doen raak je ontspannen. Het is fijn om alles even te strekken en je krijgt energie van de oefeningen. Perfect om de dag mee te beginnen.



bron foto: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten