maandag 21 april 2014

Denk eens aan jezelf

Je staat altijd voor iedereen klaar, je gaat toch naar je werk ook al ben je ziek en je gaat altijd overal helemaal voor. Dat is erg positief, maar op een gegeven moment, heb je er geen energie meer voor. Denk eens een keer aan jezelf.

1. Leer nee te zeggen. 
Wil je deze keer liever niet je vriendin helpen, omdat je het zelf erg druk hebt? Zeg dan 'nee'. Het is niet erg om een keer 'nee' te zeggen, dat zal je vriendin heus begrijpen. Leg uit dat je het druk hebt en aan jezelf moet denken.

2. Zet je telefoon uit.
Je telefoon staat heel de dag roodgloeiend en je wordt er gillend gek van. Gelukkig, zit er ook nog een uit-knop op de telefoons. Zet je telefoon uit, ga lekker op de bank zitten en geniet van je momentje rust en stilte.

3. Geef aan hoe je je voelt.
Als je niet aangeeft hoe je je voelt, kunnen anderen er ook geen rekening mee houden. Wees daar dus open over.

4. Wees eerlijk naar jezelf.
Stop met werken als je diep van binnen weet dat je eigenlijk niet meer verder kan. Je lichaam en je hoofd hebben dan rust nodig. Ga niet door omdat je denkt dat het nog wel kan. Denk aan jezelf op zo'n moment, want dat heb je nodig. Hoe langer je jezelf blijft uitputten, hoe meer moe je zal zijn. Neem een rustmomentje en je kan er weer met volle energie tegenaan. 









bron foto: weheartit





Geen opmerkingen:

Een reactie posten