vrijdag 25 april 2014

Talent en motivatie

Talent en motivatie gaan hand in hand samen. Als je de wil hebt om er helemaal voor te gaan, dan zal je talent groeien. Zonder een goede motivatie, zal je talent zich nooit ontwikkelen. Wil je iets ermee bereiken? Dan moet je er helemaal voor gaan.

Als je ergens talent in hebt, betekent niet dat je daar perse iets mee moet gaan doen. Misschien ben je wel goed in verkopen, maar ligt je interesse hier niet. Als je niet geïnteresseerd bent in verkopen, ben je ook niet gemotiveerd om hier iets mee te gaan doen. Dat hoeft ook niet.

Het is belangrijk om je hart te volgen, ook al betekent dat dat je een moeilijkere weg kiest. Je wilt liever schrijfster worden, maar je hebt hier geen aangeboren talent voor. Dat is niet erg, want met passie, hard werken en een goede motivatie kom je er ook wel. Het duurt misschien wat langer en je zal misschien nooit de beste worden, maar dat geeft niet. Het gaat erom dat je doet wat je leuk vindt en dat het je gelukkig maakt. Vaardigheden kan je leren. Met het ene ding heb je meer moeite als het ander, maar het zal je altijd lukken als het echt is wat je wilt.

Om iets te leren, is motivatie misschien wel het allerbelangrijkste. Als je talent hebt, maar geen motivatie, zal je het nooit leren. Als je gemotiveerd bent, maar je hebt er geen natuurlijke aanleg voor, dan duurt het even maar uiteindelijk kom je er wel. Je zult beloont worden voor je harde werken.




bron foto: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten