woensdag 23 april 2014

De perfecte smoky eye

Een smoky eye is de perfecte look voor een avondje uit. Het geeft je een sexy uitstraling en een zwoele oogopslag. Het is wel lastig om een mooie smoky eye te maken. Met deze tips zal het niet mislukken.

Benodigdheden
~ Mascara
~ Zwart oogpotlood
~ Zwarte oogschaduw
~ Metallic of glanzende oogschaduw
~ Paarse oogschaduw

1. Begin als eerste met je oog make-up, zodat je alle overige zwarte oogschaduw weg kan halen. Als je al foundation en concealer op hebt, dan haal je dat ook weg als je de vlekken rond je oog weghaalt. Begin daarom eerst met je oog make-up, daarna de rest.

2. Zet een streep met een zwart kohl-potlood tegen de bovenste wimperlijn. Controleer als je eyeliner hebt aangebracht of de lijn mooi doorloopt. Kom je lege stukjes tegen? Maak je lijn af door de lege plekken in te kleuren. (Hoe dikker de lijn, hoe heavier de look.) Blend de lijn met een kwastje. Zo vervaag je harde lijnen. Je kan ook met je vingers blenden. Zet de lijn nog een keer aan met een zwart kohl-potlood, zodat je een goede basis hebt. Blend deze lijn nog een keer, als je geen harde lijnen wilt. Met harde lijnen is het smoky-effect van de smoky eye weg.

3. De zwarte oogschaduw. Hoe voorkom je dat er oogschaduw onder je oog valt? Tik met je penseel tegen de rand van de oogschaduw aan voordat je de oogschaduw aanbrengt, zodat alle losse poeder ervan afvalt. Die losse poeder kan dan niet meer onder je oog vallen. Breng de oogschaduw aan op de lijn die je net hebt gezet met het zwarte oogpotlood. Dit blend je ook, zodat de look rokerig blijft.

4. Teken een lijn met het zwarte oogpotlood onder je ogen. Deze blend je ook weer.

5. Doe een glanzende oogschaduw op je bewegende ooglid, voor extra diepte. Breng op je arcadeboog subtiel een paarse oogschaduw aan. Wil je je look nog intenser maken? Breng dan een lijn aan met zwart oogpotlood aan de onderste rand in het oog.

6. Als laatste breng je mascara aan.


Overige tips
~ Vind je de kleur zwart te heavy? Maak gebruik van bruine tinten of andere zachte kleuren.
~ Als je ogen zwaar zijn opgemaakt, kan je je lippen het beste rustig houden, zodat alle aandacht naar je ogen gaat. Gebruik een nude-kleurige lippenstift.
~ Gebruik geen witte oogschaduw om de boog onder je wenkbrauw te highlighten. Het contrast tussen je huid en de zwarte oogschaduw is al groot genoeg.



bron foto: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten