donderdag 17 april 2014

De tijd stilzetten



















Je kunt niet letterlijk de tijd stil zetten, maar je hebt soms een momentje rust voor je nodig. Even
 het gevoel dat de tijd stil staat en dat je je nergens druk over hoeft te maken. In de wereld van nu zijn we altijd overal bereikbaar en is presteren erg belangrijk. Hoe neem je dan zo'n momentje rust voor jezelf? 

~ Zet als allereerste je telefoon en andere apparaten uit. Je wilt even niet meer gestoord worden met berichtjes en de laatste nieuwtjes, dat leid je alleen maar af. Nadat je je momentje voor jezelf hebt genomen, mag je je telefoon, televisie, laptop enz. weer aanzetten.




~ Ga op je kamer zitten of liggen en steek wat kaarsjes aan voor de sfeer. Concentreer je op je ademhaling. Adem diep in naar je buik en adem langzaam uit. Waar zit je ademhaling: hoog of laag? Zorg dat je ademhaling laag komt te zitten, dit is de beste manier van ademhalen en zorgt voor ontspanning. Breng al je gedachtes naar je ademhaling, schiet er een andere gedachte door je hoofd? Is niet erg, maar ga meteen weer terug luisteren naar je ademhaling. Je kunt hierbij extra oefeningen doen, zoals je lichaam aanspannen terwijl je inademt en ontspannen als je uitademt. Hiervan raak je extra ontspannen en je maakt je hoofd helemaal leeg.



~ Zet een kop thee voor jezelf. Neem even pauze van wat je allemaal aan het doen was. Een kopje thee doet wonderen. Het smaakt goed en het is ook nog eens lekker warm. Heerlijk om even bij weg te dromen.




~ Lees een boek. Veel mensen lezen niet, omdat ze zeggen dat ze er geen tijd voor hebben. Je hoeft ook niet meteen heel het boek uit te lezen. Als je elke dag een kwartiertje voor jezelf neemt en een stukje uit het boek leest, heb je het boek ook zo uit (ligt natuurlijk ook wel aan hoe snelle lezer jij bent en of het een dik of dun boek is enz). Door een boek te lezen, kan je even met je gedachtes weg van de echte wereld. Mmmm, als dat geen fijn momentje voor jezelf is...





~ Verzorg jezelf! Doe bijvoorbeeld een gezichtsmaskertje op of neem een voetenbadje. Je hebt dan even de tijd voor jezelf en je ziet er daarna fabulous uit. Twee vliegen in één klap! Maak een voetenbadje door in een teiltje warm water met badolie te doen voor een lekkere geur of meng warm water met zeezout voor een voetenscrub.

~ Heb je het echt zo druk met leren? Maak een planning. In deze planning, zorg je dat je bijvoorbeeld na elk anderhalfuur, tien minuutjes pauze hebt. Geen excuses meer dat je geen tijd voor jezelf hebt. Het is erg belangrijk om tussen het leren door te rusten, anders neem je de stof niet meer goed op. Ookal is het maar een korte pauze, het is beter dan niks!


Dus meiden, jullie weten wat jullie te doen staat! Computer uit en neem een momentje voor jezelf, je hebt het verdiend.




xoxo


bron foto's: weheartit


Geen opmerkingen:

Een reactie posten