dinsdag 22 april 2014

Hoe ontwikkel je je talent?

Het thema van april is 'talent'. Ik heb al een blog geschreven over het vinden van je talent. Hier lees je hoe je je talent het beste kan benutten, want om je talent te kunnen ontwikkelen, moet je het veel aandacht geven. Als je ergens talent voor hebt, betekent niet dat je het meteen al kan. Met alleen aanleg kom je er niet. Naast je talent heb je dus ook de wil nodig om er helemaal voor te gaan. Met deze tips maak je goed gebruik van je talent en zal je steeds beter worden. Blijf er wel plezier in hebben, dat is het allerbelangrijkste.

1. Doe mee aan een workshop of een cursus
Tijdens een workshop of een cursus kan je ergens aan proeven. Zo kan je kijken of je het ook echt leuk vindt om te doen en tegelijkertijd leer je nieuwe dingen.

2. Ga bij een club
Ben je goed in muziek maken? Neem lessen op een muziekschool. Ben je erg sportief? Ga je favoriete sport beoefenen. Je wordt beter en je leert nieuwe mensen kennen met dezelfde interesses.

3. Doe research
Heb je talent voor ontwerpen? Lees alles over kunstgeschiedenis en zoek bekende ontwerpers op. Je leert zo meer over de geschiedenis en andere belangrijke achtergrondinformatie van je talent. Van wie kan je het beter leren dan afkijken bij de professionals? Laat je fascineren en inspireren. Door jezelf in je talenten te verdiepen, kom je er niet alleen meer van te weten, maar ontwikkel je ze ook.

4. Vooral doen
Doe waar je goed in bent, anders kom je niet vooruit. Oefen! Als je er elke dag mee bezig bent, word je steeds beter. Oefening baart kunst.

5. Laat van jezelf horen
Maak een visitekaartje en deel deze uit. Zo kan je iedereen laten weten waar je goed in bent. Dat kan jou leuke opdrachten en nieuwe uitdagingen brengen! Maak een portfolio om je werk aan geïnteresseerden te laten zien. Ben jij bijvoorbeeld goed in fotograferen en je kent iemand die wel eens een fotoshoot wil doen? Geef je visitekaartje en laat je portfolio zien. Door jezelf te laten zien, kan je een leuke opdracht binnen halen!

6. Zoek werk waarin je je talent kan benutten
Zoek een baan die past bij je talent(en). Ben je erg goed in verzorgen? Zoek een baan in het bejaardentehuis. Kan je goed omgaan met dieren? Ga bij een dierenarts werken. Een baan is veel leuker als je je talent kan benutten en de ruimte krijgt om je talent verder te ontwikkelen. Vraag je baas of hij of zij manieren weet om je talenten optimaal te benutten op de werkvloer.


bron foto: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten