zaterdag 19 april 2014

Ontdek je talent



Het thema van deze maand is talent. Talent is de natuurlijke aanleg om iets goed te doen. Iedereen is ergens van zichzelf goed in, maar hoe ontdek je je talent?

1. Waar liggen je interesses
Bedenk waar je je interesses liggen. Dingen die je leuk vindt om te doen, gaan je vaak beter af. Vind je kunst interessant? Probeer eens iets te tekenen! Gaat dat je toch niet zo goed af als je had gehoopt? Misschien ben je wel beter in vormgeven op de computer. Als je ergens gepassioneerd over bent, is het een grote kans dat je dit ook goed kan, omdat je het leuk vind om te doen.

2. Probeer van alles uit
In eerste instantie vind je het misschien helemaal niet leuk om in huis te klussen. Probeer het toch, want niet geprobeerd is altijd mis. Misschien vind je het wel heel leuk en kom je er ook nog eens achter dat je er goed in bent. Doe iets totaal nieuws, waar je nooit aan gedacht zou hebben. Of doe iets wat je al heel lang graag wilt. Zo'n verlangen duidt op een passie. Grote kans dat achter die passie een nog onbekend talent schuilt. Het is niet erg als je tijdens je zoektocht fouten maakt, want hier leer je alleen maar van.

3. Bedenk wat jou gemakkelijk af gaat
Voor jou is het easy, maar voor een ander hoeft dat niet zo te zijn. Je vindt het misschien wel vanzelfsprekend dat je er goed in bent, maar waarschijnlijk ligt hier toch een talent van je verborgen, zonder dat je het eigenlijk wist. Je gebruikt je (tot nu toe nog verborgen) talenten onbewust iedere dag.

4. Luister naar anderen
Zeggen je vriendinnen weleens dat je een goede actrice zou zijn? Luister eens naar ze en ga naar een toneelclub. Vrienden en familie kijken anders naar jou dan hoe jij naar jezelf kijkt. Zij zien welke kwaliteiten je hebt en waar je goed in bent.

Ga van alles uitproberen en luister naar je omgeving. Raak niet in paniek als je niet meteen je talent vindt. No pressure! Doe vooral wat je het leukst vind om te doen. Volg je hart. Iedereen heeft talent, dus jij ook!



bron: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten