vrijdag 25 juli 2014

Magische vakantiebestemmingen

Andalusië

Andalusië is een prachtig historische regio in het zuiden van Spanje. Ben je dol op cultuur? Dan is dit een geweldige vakantiebestemming voor jou. Flamencomuziek, heerlijk eten, historische steden en mooie badplaatsen. Andalusië is de stad van sinaasappels, zonnebloemen, valleien en mooie pleintjes. Andalusië is ook een soort brug tussen twee continenten: Europa en Afrika. Hier ontmoeten de Atlantische oceaan en de Middellandse zee elkaar. De historische steden kenmerken zich door de kronkelende straatjes, monumenten en adembenemende kathedralen.

Als je je spirituele kant wilt ontdekken, is Andalusië dé bestemming. Boek een themareis en doe yoga op het strand, verwen jezelf in een welnesscentrum, maak wandelingen in de schitterende natuur en kom tot bezinning. 




Boedapest

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije. De naam boedapest is een samentrekking van de namen van twee steden: 'Boeda' en 'Pest'. In 1873 werden 'Boeda' en 'Pest' één stad: Boedapest. Door deze historie heeft de stad twee gezichten en elk deel straalt zijn eigen unieke sfeer uit. De stad bevat veel historische rijkdommen, maar heeft ook een moderne kant.

Er zijn buitengewoon veel pittoreske gebouwen in Boedapest. Vanwege de schilderachtige sfeer, wordt Boedapest ook wel 'Parijs van het oosten' genoemd. Slenter door de charmante straatjes van Boedapest en ga vooral eens naar de markt. Waan jezelf rond in deze magische stad. De stad is rondom de Donau gebouwd. De rivier de stad in twee delen, met aan de linkeroever Boeda en aan de rechteroever Pest. Maak een wandeling langs de rivier en geniet op het terras van een lekker drankje. Doe dit overdag, maar ook zeker s'avonds!

De stad heeft een dynamisch nachtleven, er wordt gefeest tot in de laatste uurtjes. Bereid je voor op lange nachten! Het is echt een must om de stad bij nacht te zien. De prachtige gebouwen en zachte verlichting zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. Proef de sfeer van 1001 nachten!

Voor degene die van kunst houden, moeten naar Boedapest. Hongarije heeft een rijke geschiedenis aan kunst, klassieke muziek en theater. Boedapest is het epicenter. Er zijn veel festivals die je zou kunnen bezoeken en vergeet niet om naar The State Opera House te gaan. Laat je overweldigen door de sierlijke Renaissance stijl.

Er zijn hier genoeg manieren om te ontspannen. Neem een bezoek aan een badhuis en neem een stoombad of laat je masseren.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten