vrijdag 25 juli 2014

Het Poollicht

Het poollicht is een prachtig lichtverschijnsel in de aardeatmosfeer dat bij duisternis kan worden waargenomen. Zonder duisternis, is er geen licht. Het adembenemende schouwspel van kleuren en licht is vooral in de winter zichtbaar. Iedere verschijning van het licht is uniek, je zal nooit hetzelfde lichtspektakel aanschouwen. Je ziet een lichte gloed in bewegende bogen, straalbundels, wapperende gordijnen van licht en heel soms zelfs vlammend. Het ziet er onwerkelijk en magisch uit; een geweldig verschijnsel van moeder natuur.

Er zijn veel theorieën over het Poollicht in de folklore en mythologie. De Cree-indianen geloofden dat wie stierf, belandde in de dansende geest - de geest van aurora. Aurora's zijn heilig voor hen.

Wil je het Poollicht zien? Dan is het noorden van Noorwegen een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien. Je moet wel geduld hebben. Je zal misschien wel een week of twee weken op deze plek moeten blijven als je het licht wilt zien. Het is het wel zeker waard. Het zien van het Poollicht is een mystieke ervaring die je niet snel zal vergeten. 


Fotograferen
Wil je het Poollicht fotograferen? Hier zijn wat tips:
~ Zet iets op de voorgrond wanneer je het Poollicht fotografeert, op die manier creëer je diepte. Denk aan een huis, persoon, de horizon, een boom enz.
~ Een statief is een must. Dan staat je camera zeker stabiel en heb je geen bewogen foto's.
~ Vermijd te lange sluitertijden, want hierdoor kan het Poollicht vervagen als het langs de hemel beweegt.





Bron foto: weheartit


Geen opmerkingen:

Een reactie posten