vrijdag 29 augustus 2014

Volg je dromen

Dromen kunnen soms beangstigend zijn. Het is een wens, iets wat je graag wilt, maar wat als het je niet lukt? Wat als je vrienden en familie niet achter je staan? Wat als je alles verliest? Angst om te falen en voor afwijzing staan veel mensen in de weg om hun dromen na te jagen.

Mislukking. Is dat het ergste wat er is? Ik denk dat het ergste is als je het niet probeert. Zo weet je nooit of het je zou lukken. Wie weet zou je nog heel ver komen. Als het je niet zou lukken, is dat geen mislukking. Noem het geen falen, want dat is het niet. Je hebt je best gedaan, je hebt het lef gehad om het te proberen. Is dat geen medaille waardig? Als je droom gewoon een droom blijft, zal je altijd met de vraag moeten leven: 'Wat als het me wel zou zijn gelukt?' Kan je daar wel mee leven? Of zal je voor altijd spijt hebben dat je er niet voor ging toen je er de kans voor kreeg. Creëer zelf dan een nieuwe kans. Het is nooit te laat om je fouten recht te zetten.

Niet iedereen zal achter jouw keuzes staan. Vrienden zullen je in de steek laten en sommige mensen zullen je dwarsbomen. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar een droom hoort niet gemakkelijk te zijn. Je moet het verdienen. Treur niet over je vrienden die je alleen laten, want eigenlijk zijn ze nooit echte vrienden voor je geweest. Dat je daar op deze manier achter moet komen is vervelend, maar het is de harde waarheid. Wil je je dromen najagen en de mensen tevreden stellen die sceptisch zijn over jouw wens? Guess what, je kan het nooit iedereen naar zijn zin maken. Dan moet je een keuze maken: doe ik wat er van mij wordt verwacht of ga ik doen wat me gelukkig maakt?

De keuzes die je moet maken als je je dromen volgt zijn lastig. Daar heb je veel moed en lef voor nodig. Het belangrijkst hierbij is om je intuïtie te volgen. Je mening kan snel worden beïnvloed door andere mensen, maar sta dit niet toe. Laat jezelf niet door anderen veranderen. Blijf naar je eigen hart luisteren. Blijf je ambities volgen, ook al heeft niemand anders er vertrouwen in. Je zal er spijt van krijgen, als je het nooit hebt geprobeerd. Alleen maar om te weten, hoe ver je zou komen. En geloof me, als je in jezelf vertrouwt en doet wat je gelukkig maakt, dan kom je verder als je denkt.


Bron foto: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten