maandag 18 augustus 2014

Perfect gemanicuurde nagels

Geen geld voor een manicure? Geef zelf je nagels een manicure! Neem de tijd voor deze manicure, anders zal de nagellak niet goed drogen. En niet te vergeten, geniet ervan. 

1. Heb je nog restjes nagellak op je nagels zitten? Haal deze er eerst nog af met nagellak remover. Het beste kan je een nagellak remover zonder aceton gebruiken. Aceton is namelijk een agressief spulletje en droogt de huid rond je nagel uit.

2. Breng een olie voor de nagelriemen op je nagelriemen en de huid rond de nagel aan. Masseer de olie zachtjes in je huid om de nagelriemen te verzachten, hierdoor wordt het gemakkelijker om de nagelriemen terug te duwen. 

3. Druk met een bokkenpootje (voorzichtig!) je nagelriemen terug. Doe dit niet te hard, want dan kan je je nagel en nagelriem beschadigen en dat is pijnlijk. 

4. Nu kan je je nagels gaan vijlen in de vorm hoe jij ze wilt hebben.

5. Bij een manicure hoort ook de verzorging van je handen. Scrub je handen, zodat je alle dode huidcellen verwijdert en breng daarna een vochtinbrengende crème aan. Hiervan krijg je hemelse zachte handen.

6. Tijd voor een nagelbadje. Meng 1 el olijfolie met lauw water in een kommetje. Hiervan worden je nagels sterk en glanzend. Houd je nagels 5 à 10 minuten in het nagelbadje. Droog hierna je handen en nagels goed af, want als je nog vettige nagels hebt dan bindt de nagellak minder goed. 

7. Begin met een base-coat. Hierdoor zit de kleur nagellak gladder op je nagels. Zonder base-coat kan de kleur van de nagellak in je nagels trekken en dat geeft een vieze vale kleur. Dus bescherm je nagels met een base-coat!

8. Als de base-coat echt goed droog is, kan je beginnen met lakken. Wacht tot het eerste laagje droog is en breng hierna nog een laagje aan, voor een dekkend effect. 

9. Breng als laatste een top-coat aan. Hierdoor bladdert je nagellak niet zo snel af en het geeft je nagels een extra glans.

10. Foutjes? Maak een wattenstaafje nat met nagellak remover en zo kan je handig kleine foutjes weghalen.




Bron foto: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten