dinsdag 26 augustus 2014

De weg naar geluk #11

Verandering

Negativiteit is vergif. Het infecteert al je gedachtes. Als je niet oppast, dan verspreidt negativiteit zich als een olievlek over al je gedachtes. Alleen jij kan dat tegenhouden. Ga achter de oorzaak aan, waarom voel je je zo ongelukkig? Als je niet gelukkig bent in het hier en nu - de keuzes die je maakt/hebt gemaakt - dan is het tijd voor verandering. Zonder verandering, blijft alles hetzelfde en zal je je miserabel blijven voelen. Weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Lees dan mijn blog een nieuw begin

'Everybody's changing and I don't feel the same'

Dit is een stukje uit de songtekst Everybody's Changing van Keane. Wat als de mensen om je heen veranderen en jij wilt niet veranderen? Vaak hoeft dit geen probleem te zijn. Als jij je er niet goed bij voelt, hoef je echt niet met ze mee te veranderen. Je kent elkaar al door dik en dun. Je accepteert elkaar zoals je bent.

Maar wat als de verandering je vriend of vriendin zodanig heeft veranderd dat je hem of haar niet meer terug herkent? Als je je niet meer fijn voelt bij je vrienden moet je sterk genoeg zijn om afscheid te durven nemen. Want de mensen in je omgeving kunnen (onbewust) voor negativiteit zorgen en als een soort vergif in je leven werken. Misschien tast het je aan zonder dat je het weet. Blijf niet bij mensen die je het moeilijk maken of die niet goed (meer) voor je zijn. Durf eerlijk te zeggen wat je denkt. Wees niet bang dat je daarna alleen zult zijn, want er zullen altijd vrienden of familie er voor je zijn. Of maak nieuwe relaties. Neem een nieuwe weg in je leven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten